QN Ware House Project

Project Description / Overview:

Civilplus have been contracted to install 240m of 1500 span concrete inverted culvert to the perimeter of the main warehouse facility at Queensland Nickel. This is to provide drainage to the existing warehouse to prevent inundation during heavy rain events. The culvert will be cast in situ due to the design being on grade making conventional precast culverts not a viable option. Some sections of the culvert will require lids and have been designed to be trafficable, this is to allow access to the warehouse for loading and unloading equipment. Other elements to the project include installation of hand rail to the open culvert, relocation of existing service, redirection of existing down pipes and re-grading of the current car park to direct water runoff.

Client:

Queensland Nickel

Project Features:


• 240m of inverted culvert
• 62m of precast culvert lids
• Service relocation
• 200m of mono well hand rail
• Outlet structure
• Re-grading of existing car park and associated concrete works
• Rock protection